Değerli Hekimlerimiz , 14 Mart Tıp Bayramınız Kutlu Olsun

14 Mart’a giderken, TTB Merkez Konseyi ve tabip odaları olarak, “14 Mart’ta 4 Talebimiz Var” diyerek, haksız ve hukuksuz ihraç edilen hekimlerin işlerine iadesini, hastaya yeterli süre ayrılmasına yönelik çalışma koşullarını talep ediyoruz.

Değerli  Hekimlerimiz ,

14 Mart Tıp  Bayramınız Kutlu Olsun

14 Mart’a giderken, TTB Merkez Konseyi ve tabip odaları olarak, “14 Mart’ta 4 Talebimiz Var” diyerek, haksız ve hukuksuz ihraç edilen hekimlerin işlerine iadesini, hastaya yeterli süre ayrılmasına yönelik çalışma koşullarını, çalışırken ve emeklilikte insanca ücreti, sağlıkta şiddetin sona ermesini talep ediyoruz.

OHAL sürecinde şu ana kadar toplam 2.761 hekim ihraç edildi. Bu meslektaşlarımızın hukuki süreçlerinin bir an önce tamamlanması suretiyle hastalarına ve  öğrencilerine kavuşabilmeleri, 14 Mart’a giderken öncelikli talebimizdir.

14 yıldır sürdürülen Sağlıkta Dönüşüm Programı ve onun ana unsurları arasında yer alan performansa dayalı ödeme sistemi nedeniyle hastaya ayrılan süre giderek azalmaktadır. Hastaya ayrılan sürenin artırılması konusunda gereken tedbirlerin alınması talebimizdir.  Bir hekimin hastasına yeterli süre ayırmadan ve ayrıntılı bir anamnez almadan doğru tanı koyması ve doğru tedavi uygulaması mümkün değildir.

Nitelikli bir sağlık hizmeti üretmenin en temel bileşenlerinden birini çalışma koşulları oluşturur. İnsanca çalışma koşulları ve emeğimizin karşılığı olan ücret, birbirinden ayrı düşünülemez. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için; mesleki bağımsızlık, iş yükünün insancıl düzenlenmesi, mesleki sağlık ve güvenliğin sağlanması, fırsat eşitliği, örgütlenme özgürlüğü, çalışma ortamının demokratikleştirilmesi, emekliliğe yansıyan güvenceli ücret ve mesleki gelişim hakkı, uluslararası normlara uygun olarak çalışma sürelerinin düzenlemesini talep ediyoruz. Bu taleplerimizin karşılanması, iyi hekimlik yapmamızın ve nitelikli sağlık hizmeti sunmamızın ve toplumumuzun daha iyi bir sağlık sistemine ulaşmasının yollarını açacaktır.

Türkiye sağlık ortamında zaman zaman yaşanan  şiddetin caydırılması Türk Ceza Kanunu’na ek maddeler  eklenmesi önerisinde bulunuyoruz.

Nitelikli sağlık hizmet sunumu, ancak, hastaya yeterli süre ayırmakla, şiddetin olmadığı, güvenli ve olumlu çalışma koşullarıyla mümkün olacaktır. 14 Mart Tıp Bayramında, her şeye rağmen, “Hekim-Emekli Hekim Ücretleri” ile ilgili önerilerimizi de içeren çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi, “Fiili Hizmet Zammı Yasa Tasarısı” ve sağlıkta şiddetle ilgili Türk Ceza Kanunu’na bir madde eklenmesi taleplerimizi  yineliyoruz.

Vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmak için fedakarca hizmet veren değerli doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor , sağlık , mutluluk ve esenlikler diliyoruz.

Dünyanın en zor ama en güzel mesleğini yapanlara sonsuz selam ve saygılar.

Dr. Bilal DURMAZ

Tokat Tabip Odası Başkanı

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   179 kez okundu

21° 6°